Back

ⓘ כרוון מצוי




כרוון מצוי
                                     

ⓘ כרוון מצוי

כרוון מצוי הוא מין עוף מסדרת החופמאים ובמשפחת הכרווניים, החי באזורי חולות וערבות. הוא מצוי מעט יותר צפונית לקרובי משפחתו. הכרוון הוא עוף בינוני: אורכו 38–46 ס"מ, מוטת כנפיו 76–88 ס"מ ומשקלו 290–536 גרם. מקורו צהוב וקצהו שחור; עיניו צהובות עם ארובות שחורות. מצידי עיניו יש פסים לבנים. שאר הגוף חום חיוור. גם רגליו הארוכות צהובות.

הכרוון מעדיף בתי גידול פתוחים ויבשים, שם הוא ניזון מחרקים, תולעים ויצורים קטנים נוספים. נפוץ באירופה, צפון אפריקה ודרום מערב אסיה.

בישראל הוא נפוץ והוא עוף יציב בכל רחבי הארץ, בעיקר באזורים חוליים או שדות וגם ליד הים.

                                     

1. קישורים חיצוניים

  • כרוון מצוי, באתר GBIF באנגלית
  • כרוון מצוי, באתר Internet Bird Collection באנגלית
  • כרוון מצוי, באתר NCBI באנגלית
  • כרוון מצוי, בבסיס הנתונים ARKive באנגלית
  • כרוון מצוי, באתר האנציקלופדיה של החיים באנגלית
  • כרוון מצוי, באתר Animal Diversity Web באנגלית
  • כרוון מצוי, באתר Yardbirds
  • כרוון מצוי, באתר ITIS באנגלית